dinsdag 26 februari 2008

Landelijke toerustingsdag International Church Plants

De stichting International Church Plants (ICP) houdt zaterdag 1 maart in Rotterdam haar tweede landelijke toerustingsdag. Theo Visser verzorgt een lezing over het thema ‘Verschillende fasen in een gemeentestichtingsproject’. Daarnaast zijn er een aantal workshops. Iedereen met interesse voor multiculturele gemeentestichting van harte welkom!

In zijn lezing zal Theo Visser, stichter en voorganger van de ICF-gemeente in Rotterdam en oprichter van ICP, aan de hand van sprekende voorbeelden ingaan op de verschillende stadia waarin een (multicultureel) gemeentestichtingsproject zich kan bevinden. Hij geeft inzicht in welke valkuilen én uitdagingen daarmee verbonden zijn.

De workshops gaan onder meer over de volgende onderwerpen:

• Hoe vorm je doelgroepers tot discipelen? (Jurjen ten Brinke)
• Multiculturele gemeentestichting en fondsenwerving (Martin de Jong)
• Ervaringen met huisgroepen (Tjerk van Dijk en Harold Vermeer)
• Bevrijdingspastoraat (Arnoud van Asperen)
• Gemeentestichting – de eerste stappen (Bram Dingemanse)
• Straatevangelisatie (Theo Visser)
• Uitwisselingsworkshop kinderwerk
De ICP-toerustingsdag is bedoeld voor (1) medewerkers binnen een multicultureel project, (2) vertegenwoordigers van kerken die multiculturele projecten (willen gaan) steunen, (3) mensen uit de doelgroep die in de kern van de gemeente zitten en (4) mensen die overwegen een multiculturele gemeente te gaan planten.Het programma biedt volop gelegenheid voor het leggen van contacten en het uitwisselen van ervaringen.
Voor een (niet-Nederlandse) lunch wordt gezorgd. Toegang voor de dag is gratis, er is een collecte ter bestrijding van de onkosten.
De stichting ICP (International Church Plants) is opgericht om multiculturele gemeentestichting in grote steden te bevorderen. Er zijn inmiddels ICP-initiatieven en veelbelovende contacten in zo’n tien verschillende plaatsen.

Opgave:
icpconferentie@solcon.nl
Locatie: de Swaef, Carnissesingel 20, RotterdamDatum: zaterdag 1 maartTijd: 9.30 – 16.15 uur

Voor meer informatie, bel 055-3551643 of mail
ariemaasland@icfapeldoorn.nl

Geen opmerkingen: